Osposobljavanje sportskih menadžera, organizatora bezbednosti u sportu i sportskih posrednika

Na osnovu Zakona o sportu /“Sl. glasnik RS“ br. 10/2016/ i odluke o osnivanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta („Sl. list APV“ br. 10/2002), u okviru svojih delatnosti vrši i stručno osposobljavanje za:

  • Organizator bezbednosti u sportu sa fondom od 60 i 120 časova za sticanje sportskog zvanja Organizator bezbednosti u sportu u okviru sportskog zanimanja Organizator sportskog poslovanja.
  • Sportski menadžer sa fondom od 60 časova za sticanje sportskog zvanja Sportski menadžer u okviru sportskog zanimanja Menadžer u sportu.
  • Operativni sportski menadžer sa fondom od 120 i 240 časova za sticanje sportskog zvanja Operativni sportski menadžer u okviru sportskog zanimanja Menadžer u sportu.
  • Sportski posrednik sa fondom od 60, 120 i 240 časova za sticanje sportskog zvanja Sportski posrednik u okviru sportskog zanimanja Sportski posrednik.

Vodič za upis – pogledajte praktičnu prezentaciju.


Nastavni plan i program

Predmeti I nivo II nivo III nivo
menadžment u sportu;
marketing u sportu;
osnovi sportske organizacije;
ekonomika sporta i finansiranje sporta;
zaštita zdravlja i antidoping u sportu;
upravljanje sportskim projektima;
upravljanje sportskim objektima;
upravljanje sportskim priredbama;
sportsko pravo;
upravljanje bezbednosnim i drugim rizicima u sportu;
osnove sportske statistike i informatike.
Ukupno časova60120240

Uslovi upisa

Upisni rokovi su u martu i oktobru, konkurs za upis se objavljuje mesec dana ranije.

Stručnom osposobljavanju za rad u sportskim organizacijama mogu pristupiti lica koja imaju najmanje srednje obrazovanje (za organizatora bezbednosti u sportu najmanje više obrazovanje), polože prijemni i prilože lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti ne starije od mesec dana. Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti je besplatno za polaznike stručnog osposobljavanja u okviru Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Za dodatne informacije nam se možete obratiti na e-mail: osposobljavanje@pzsport.rs ili telefon: 064 64 21 263


Reference

Zavod je osposobio preko 10000 hiljada trenera raznih profila, među kojima je znatan broj onih koji su stekli visoke reputacije kod nas i u svetu:
Ljubomir Vračarić-aikido, Radovan Silaški-atletika, Slobodan Vičević i Đorđe Predin-vaterpolo, Zoran Pančić i Milorad Stanulov-veslanje, Leopold Herenčić-dizanje tegova, Velibor Dimitrijević i Vladimir Jorga-karate, Božidar Maljković, Dušan Ivković, Mirko Novosel, Bogdan Tanjević, Moka Slavnić i Laslo Hajnal-košarka, Zoran Gajić i Milorad Kijac-odbojka, Adolf Zahorjević-plivanje, Branislav Simić i Stevan Horvat-rvanje, Veselin Vujović i Mile Isaković-rukomet, Aleksandar Grujić i Gordana Perkučin-stoni tenis, Janoš Juhas-streljaštvo, Vujadin Boškov i Stevan Sekereš-fudbal

Podelite sadržaj ...


Naši partneri