Оспособљавање спортских менаџера, организатора спортског пословања и спортских посредника

На основу Закона о спорту /”Сл. гласник РС” бр. 10/2016/ и одлуке о оснивању Покрајинског завода за спорт и медицину спорта (“Сл. лист АПВ” бр. 10/2002), у оквиру својих делатности врши и стручно оспособљавање за:

  • Организатор пословања организације у области спорта са фондом од 240 и 360 часова за стицање спортског звања Организатор пословања организације у области спорта у оквиру спортског занимања Организатор спортског пословања.
  • Организатор безбедности у спорту са фондом од 120 и 360 часова за стицање спортског звања Организатор безбедности у спорту у оквиру спортског занимања Организатор спортског пословања.
  • Спортски менаџер са фондом од 120 часова за стицање спортског звања Спортски менаџер у оквиру спортског занимања Менаџер у спорту.
  • Оперативни спортски менаџер са фондом од 240 и 360 часова за стицање спортског звања Оперативни спортски менаџер у оквиру спортског занимања Менаџер у спорту.
  • Спортски посредник са фондом од 240 и 360 часова за стицање спортског звања Спортски посредник у оквиру спортског занимања Спортски посредник.

Водич за упис – погледајте практичну презентацију.


Наставни план и програм садржи следећу листу предмета: менаџмент у спорту, маркетинг у спорту, економика спорта и финансирање спорта, заштита здравља и антидопинг у спорту, управљање спортским пројектима, управљање спортским објектима и приредбама, спортско право, управљање безбедн. и другим ризицима у спорту, основе спортске статистике и информатике и прва помоћ.


Услови уписа

Уписни рокови су у марту и октобру, конкурс за упис се објављује месец дана раније.

Стручном оспособљавању могу приступити лица која имају најмање средње образовање (за одређена звања и више или високо образовање), пријемни испит и лекарско уверење о здравственој способности не старије од месец дана. Уверење о здравственој способности је бесплатно за полазнике стручног оспособљавања у оквиру Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

За додатне информације нам се можете обратити на е-маил: osposobljavanje@pzsport.rs или телефон: 064 64 21 263


Референце

Завод је оспособио преко 10000 хиљада тренера разних профила, међу којима је знатан број оних који су стекли високе репутације код нас и у свету:
Љубомир Врачарић-аикидо, Радован Силашки-атлетика, Слободан Вичевић и Ђорђе Предин-ватерполо, Зоран Панчић и Милорад Станулов-веслање, Леополд Херенчић-дизање тегова, Велибор Димитријевић и Владимир Јорга-карате, Душан Ивковић и Ласло Хајнал-кошарка, Зоран Гајић и Милорад Кијац-одбојка, Адолф Захорјевић-пливање, Бранислав Симић и Стеван Хорват-рвање, Веселин Вујовић и Миле Исаковић-рукомет, Александар Грујић и Гордана Перкучин-стони тенис, Јанош Јухас-стрељаштво, Вујадин Бошков и Стеван Секереш-фудбал

Поделите садржај ...


Наши партнери