Новости

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ 70 ГОДИНА ПОКРАЈИНСКОГ ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА

У централној згради Ректората Универзитета у Новом Саду у четвртак 30. маја одржана је свечана промоција Монографије 70 година Покрајинског завода за спорт и медицину спорта аутора др Бранислава Страњића.
Уз присуство великог броја званица, бивших радника Завода , пензионера, представника покрајине, града Новог Сада, покрајинских гранских савеза, јавности је представљено 70 година преданости, успешности и доприноса спорту и друштву Завода за спорт.
У поздравном говору директор Завода др Данијел Жупић истакао је да монографија коју смо промовисали доказ је да Завод није само институција, већ жива историја чије су странице исписане знањем, визионарством и неуморним радом. Др Жупић се посебно захвалио свима који су својим радом исписали странице историје нашег Завода.
Присутне је поздравио и ректор УНС проф. др Дејан Мадић који је уз честитке на великом јубилеју истакао да спортске науке у значајној мери новосадски Универзитет подижу на светској лествици универзитета, а да је управо из Завода потекло пуно знања у спорту кроз историју.
Испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину свечаности је присуство Гојко Вукоје.
Свечаност је посебно улепшала ученица 4. разреда Средње музичке школе „Исидор Бајић“ Дора Прокић која је извела две нумере на виолон челу.

Поделите садржај ...