Новости

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНИ СОКО КАМПОВИ НА ЛЕТЕНКИ

Овог лета успешно је реализовано свих 5 Соко кампова на Летенки који за циљеве имају да деци покажу како се могу забавити и дружити без мобилних телефона, како могу упознати нове пријатеље без видео игрица и интернета. Такође, боравак у природи може да буде забаван и едукативан, а деца могу да предахну и одморе се од градске буке и загађења.
Смањити употребу мобилних телефона и интернета код деце, упознати децу са камповањем, боравком у природи и свим оним што природа пружа јесте била срж идеје У.Г “Митровачки Соко“ Овај камп један је од ретких у Србији који деци пружа право искуство камповања односно боравак у шаторима, за разлику од већине кампова где су деца смештена у бунгаловима или хотелима који се налазе у природи уз доступност интернета и мобилних телефона.
“Покрајински завод за спорт и медицину спорта управља комплексом Летенка која пружа безброј могућности за једнодневни или вишедневни боравак у природи и управо зато је Летенка била место одржавања наших кампова. Уређени спортски терени, обележене пешачке стазе кроз шуму, места за постављање шатора је управо оно што нам је било потребно за Соко камп. Закупом Летенке за наш камп, добили смо могућност коришћења кухиње где смо деци сваки дан спремали свежу храну, а на само пар минута хода од шатора налазили су се тоалети и тушеви, каже Дарио Шпановић, један он вођа кампа.

Поделите садржај ...