Delatnost Zavoda određena je zakonom o sportu i obuhvata periodično praćenje stanja fizičkih sposobnosti dece, omladine i odraslih, kontrolu treniranosti vrhunskih sportista i stručno savetodavnu pomoć vrhunskim sportistima i kadrovima u sportu, informaciono-dokumentacionu delatnost i održavanje baze podataka za potrebe vođenja matičnih evidencija i pripremu analitičke dokumentacije za planiranje, programiranje, valorizaciju efekta i druge stručne potrebe organizacija i saveza, izdavačku, propagandnu i istraživačko razvojnu delatnost.


Osposobljavanje trenera

Ubrzo nakon osnivanja, već 1954 godine. Zavod je otpočeo sa održavanjem tečajeva za osposobljavanje kadrova za obavljanje stručnog rada u sportskim i sportsko-rekreativnim organizacijama. Na taj način zavod je osposobio preko 11.000 trenera raznih profila i organizatora rekreacija, među kojima je znatan broj onih koji su stekli visoku reputaciju kod nas i u svetu.

Nakon donošenja aktuelnog Zakona o sportu Ministarstvo za omladinu i sport donelo je rešenje kojim se zavod ovlašćuje da vrši osposobljavanje za sva sportska zanimanja i zvanja po Pravilniku o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja. Na osnovu tog rešenja zavod zavod obavlja osposobljavanje:Sportsko operativni trener sa fondom od 240 časova za sledeće sportove: atletika, badminton, biciklizam, boks, boćanje, vaterpolo, veslanje, gimnastika, karate, kajak-kanu, kik boks, košarka, kuglanje, odbojka, ples, plivanje, rvanje, rukomet, savate, stoni tenis, streljaštvo, tenis, tekvondo, trijatlon, fitnes, fudbal i džudo.

Pozivaju se granski savezi da sa ovim upoznaju klubove i pojedince i da zainteresovane upute da se prijave zavodu u što kraćem roku, kako bi se tečajevi što pre organizovali.

Podelite sadržaj ...


Naši partneri