На основу Закона о спорту /“Сл. гласник РС“ бр. 10/2016/ и одлуке о оснивању Покрајинског завода за спорт и медицину спорта („Сл. лист АПВ“ бр. 10/2002), у оквиру својих делатности врши и стручно оспособљавање за:

  • Спортско оперативни тренер са фондом од 240 часова за следеће спортове: атлетика, бадминтон, бициклизам, бокс, боћање, ватерполо, веслање, гимнастика, карате, кајак-кану, кик бокс, кошарка, куглање, одбојка, спортски плес, пливање, рвање, рукомет, савате, стони тенис, стрељаштво, тенис, теквондо, триатлон, фудбал, фитнес и џудо.

Наставни план и програм

Табела

Услови уписа

Уписни рокови су у марту и октобру, конкурс за упис се објављује месец дана раније.

Стручном оспособљавању за рад у спортским организацијама могу приступити лица која имају најмање средње образовање (у трогодишњем или четворогодишњем трајању), положе пријемни и приложе лекарско уверење о здравственој способности не старије од месец дана. Уверење о здравственој способности је бесплатно за полазнике стручног оспособљавања у оквиру Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

За додатне информације нам се можете обратити на е-маил: osposobljavanje@pzsport.rs или телефон: 064 64 21 263


Референце

Завод је оспособио преко 10000 хиљада тренера разних профила, међу којима је знатан број оних који су стекли високе репутације код нас и у свету:
Љубомир Врачарић-аикидо, Радован Силашки-атлетика, Слободан Вичевић и Ђорђе Предин-ватерполо, Зоран Панчић и Милорад Станулов-веслање, Леополд Херенчић-дизање тегова, Велибор Димитријевић и Владимир Јорга-карате, Божидар Маљковић, Душан Ивковић, Мирко Новосел, Богдан Тањевић, Мока Славнић и Ласло Хајнал-кошарка, Зоран Гајић и Милорад Кијац-одбојка, Адолф Захорјевић-пливање, Бранислав Симић и Стеван Хорват-рвање, Веселин Вујовић и Миле Исаковић-рукомет, Александар Грујић и Гордана Перкучин-стони тенис, Јанош Јухас-стрељаштво, Вујадин Бошков и Стеван Секереш-фудбал

Поделите садржај ...


Наши партнери