Novosti

Olimpijske nade Vojvodine

U okviru projekta „Sportski talenti i olimpijske nade Vojvodine – Kina 2014 i Brazil 2016“ koji realizuje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport, održano je testiranje perspektivnih plivača i plivačica Vojvodine. 

Testiranje je obavljeno u bazenu na Slanoj bari. Vodio ga je Goran Kežman, trener proslavljenog osvajača olimpijske medalje Duje Draganje. Savremenom mernom aparaturom testirana je startna reakcija, tehnike plivanja i načini ulaska i izlaska iz okreta. Projektom će biti obuhvaćeno 26 olimpijskih sportova koji imaju svoje granske saveze u Vojvodini. Ovakvim pristupom moguće je postupno menjati sistem i onda očekivati vrhunske rezultate u narednom periodu. Prva faza je prikupljanje postignutih rezultata u poslednje dve godine, zatim uraditi labaratorisku analizu, gde se vrše merenja funkcionalnih, motoričkih i psiholoških kapaciteta. Na Kraju ove faze utvrditi listu sportista sa statusom sportskih talenti i olimpijske nade Vojvodine.

Kao rezultat uspešne realizacije celog projekta trebalo bi da na Olimpijskim igrama mladih 2014. u Kini i Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. u reprezentaciji Srbije nastupi znatno više sportista iz Vojvodine nego na prethodnim igrama.

Podelite sadržaj ...