Новости

Олимпијске наде Војводине

У оквиру пројекта „Спортски таленти и олимпијске наде Војводине – Кина 2014 и Бразил 2016“ који реализује Покрајински секретаријат за спорт и омладину у сарадњи са Покрајинским заводом за спорт, одржано је тестирање перспективних пливача и пливачица Војводине. 

Тестирање је обављено у базену на Сланој бари. Водио га је Горан Кежман, тренер прослављеног освајача олимпијске медаље Дује Драгање. Савременом мерном апаратуром тестирана је стартна реакција, технике пливања и начини уласка и изласка из окрета. Пројектом ће бити обухваћено 26 олимпијских спортова који имају своје гранске савезе у Војводини. Оваквим приступом могуће је поступно мењати систем и онда очекивати врхунске резултате у наредном периоду. Прва фаза је прикупљање постигнутих резултата у последње две године, затим урадити лабараториску анализу, где се врше мерења функционалних, моторичких и психолошких капацитета. На Крају ове фазе утврдити листу спортиста са статусом спортских таленти и олимпијске наде Војводине.

Као резултат успешне реализације целог пројекта требало би да на Олимпијским играма младих 2014. у Кини и Олимпијским играма у Бразилу 2016. у репрезентацији Србије наступи знатно више спортиста из Војводине него на претходним играма.

Поделите садржај ...