Novosti

„SEĆANJE NA SINIŠU MIHAJLOVIĆA I PAOLA ROSIJA“ – IZLOŽBA U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE

Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić prisustvovao je svečanom otvaranju izložbe posvećene fudbalskim velikanima „Sećanje na Sinišu Mihajlovića i Paola Rosija“ koja će do 25. septembra biti izložena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Izložbu je otvorio ambasador Italije u Beogradu Luka Gori naglasivši da na ovaj način slavimo velikane svetskog fudbala koji, uz brojne sportske uspehe, predstavljaju oličenje povezanosti naše dve zemlje i naša dva naroda.
Dražen Mihajlović, brat Siniše Mihajlovića, zahvalio je Pokrajinskoj vladi i predsedniku Igoru Miroviću jer je, kako je rekao, na njegovu inicijativu organizovana ova izložba, koja je omogućila da se Siniša vrati svome domu. Porodica duguje zahvalnost svima onima koji su dali doprinos ovom kulturnom događaju.
Otvaranju su prisustvovali porodica i prijatelji fudbalskih velikana, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, predstavnici Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinske vlade i diplomatskog kora.
Izložba čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada biće otvorena svakog dana do 25. septembra, od 11 do 19 časova, a ulaz je besplatan.
(Foto izvor: Pokrajinska vlada, Tanjug)

Podelite sadržaj ...