Новости

„СЕЋАЊЕ НА СИНИШУ МИХАЈЛОВИЋА И ПАОЛА РОСИЈА“ – ИЗЛОЖБА У МУЗЕЈУ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ ВОЈВОДИНЕ

Директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић присуствовао је свечаном отварању изложбе посвећене фудбалским великанима „Сећање на Синишу Михајловића и Паола Росија“ која ће до 25. септембра бити изложена у Музеју савремене уметности Војводине.
Изложбу је отворио амбасадор Италије у Београду Лука Гори нагласивши да на овај начин славимо великане светског фудбала који, уз бројне спортске успехе, представљају оличење повезаности наше две земље и наша два народа.
Дражен Михајловић, брат Синише Михајловића, захвалио је Покрајинској влади и председнику Игору Мировићу јер је, како је рекао, на његову иницијативу организована ова изложба, која је омогућила да се Синиша врати своме дому. Породица дугује захвалност свима онима који су дали допринос овом културном догађају.
Отварању су присуствовали породица и пријатељи фудбалских великана, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, представници Скупштине АП Војводине, Покрајинске владе и дипломатског кора.
Изложба чији је покровитељ Покрајинска влада биће отворена сваког дана до 25. септембра, од 11 до 19 часова, а улаз је бесплатан.
(Фото извор: Покрајинска влада, Тањуг)

Поделите садржај ...