Новости

ДИРЕКТОР ЖУПИЋ НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ „УМЕТНОСТ СПОРТА“

Директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић у Великој галерији Дома Војске Србије присуствовао је свечаном отварању изложбе „Уметност спорта“ у организацији Спортског савеза Србије.
На самом отварају изложбе присутне су поздравили министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник ССС Давор Штефанек, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и главни организатор изложбе испред ССС Драган Шешум.
У срдачном поздраву са директором Жупићем, Министар Удовичић је похвалио рад и свакодневне активности Завода, на шта је директор наше Установе одговорио да смо увек били и остаћемо подршка спортистима и њиховим потребама, као и свим институцијама и систему спорта.
Током прошлогодишње паузе због ситуације са ЦОВИД19 и одложених Олимпијских игара и велике већине спортских догађаја, ССС дошао је на оригиналну идеју, да се организује изложба уметничких дела по први пут у историји. Тако је 37 најбољих српских уметника сликало или вајало, а главна тема био је спорт.

Поделите садржај ...