Новости

ИЗ АДЕ У БОЉУ И ЈАЧУ КОНТРОЛУ СПОРТА

Један од најважнијих поверених послова Републичком и Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта је контрола над стручним радом у области спорта.
У Ади на стручном семинару су се састали надзорници над стручним радом две установе од посебног значаја за српски спорт, са једним циљем, унапредити стручни надзор на системом спорта, а тиме подићи ниво стручног рада у спорту.
Уз неизмерну подршки инспектора из Министарства спорта, које је и поверило овај важан посао, активно се радило на унапређењу, тј. прилагођавању надзора данашњим потребама спорта, а све прописано Законом о спорту РС.
Семинар је испред организатора отворио диркетор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић, а присутне су поздравили и помоћник директора републичког завода Немања Бадњаревић, начелник одељења за инспекцијске послове у Министарству спорта Владета Терзић и председник Спортског савеза општине Ада Чаба Берец.
Семинар ће такође послужити за обуку нових надзорника. Сада већ завидан број људи који ће контролисати стручни рад у спортским организацијама имаће нулту тачку толеранције према свим неправилностима, а посебно ће се стриктно контролисати сегмент да ли је спортистима утврђена здравствена способност, тј. да ли су урађени спортско медицински прегледи.

Поделите садржај ...