Новости

НОВО У ЗАВОДУ – ОТВОРЕН КАРДИОЛОШКИ БЛОК ОБАВЉЕНИ ПРВИ ПРЕГЛЕДИ

У присуству Покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте данас је у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта званично почео са радом део за кардиошке прегледе спортиста. Средствима Покрајинске владе у износу од 7.600.000,00 динара обезбеђени су најмодернији медицински апарати за специјалистичке прегледе спортиста – портабилни колор доплер – ултразвучни апарат и стрес ЕКГ систем са тредмил траком. Прва група прегледаних спортиста били су нови одбојкашки суперлигаши, чланови ОК “Нови Сад”.
Наведени специјалистички прегледи су неопходни ради утврђивања посебне здравствене способности како је одређено новодонетим подзаконским прописима – Правилником о утврђивању здравствене способности спортиста.
Овим је омогућено свим спортистима и спортским стручњацима, да обаве комплетан лекарски преглед на једном месту, тј. поред комплетне лаборатије и прегледа специјалисте спортске медицине, убубдуће ће моћи да обаве и прегледе лекара специјалиста кардиологије, који су изузетно битни за утврђивање здравствене способности спортиста.
Секретар Баста је приликом отварања блока истакао да је ово велика ствар за спорт у АПВ. „Покрајинска влада је препознала значај Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и набавком медицинске опреме за кардиолошке прегледе Завод постаје конкурентан на тржишту. Овим улагањем је показано да бринемо о спортистима, а они спортским успесима нама то у потпуности и врате“ – истиче Баста.
Директор Завода др Данијел Жупић је истакао да је отварање блока у години у којој дочекујемо пуних 7 деценија постојања Завода, велика ствар за његову улогу у систему спорта, али још већи значај има за сваког појединца који се бави спортом. „Некада су кардиолошки прегледи спортиста били индивидуалне жеље, а сада представљају обавезни део спортско медицинског прегледа, чиме смо превентивно деловање подигли на највиши ниво“ – истакао је Жупић.
Кардиолочке прегледе спортских клубова и спортиста појединаца, тест оптерећења и Ултразвук срца, можете заказати на број: 064/644-8771

Поделите садржај ...