Новости

ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА СПОРТИСТИМА И СПОРТСКИМ СТРУЧЊАЦИМА ОПШТИНЕ ГРАЧАНИЦА

Делегација Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, предвођена директором др Данијелом Жупићем, 7. децембра 2022. године у препуној сали Дома културе у Грачаници одржала је предавање спортским стручњацима и спортистима ове српске општине. Добродошлицу нашој делегацији пожелеле је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.
Она је казала да Општина Грачаница високо цени посвећеност институција, организација и клубова да помогну нашим тимовима и младим спортским надама да стекну искуство, веру у себе и успех и да одрже добру здраву спортску кондицију.
„Покрајински завод за спорт и медицину спорта из Новог Сада посетом Грачаници и активностима које овде спроводи показује управо ту посвећеност, јер искуство и знање које ће нашим тренерима и нашим омладинцима пренети биће од великог значаја у даљем развоју спорта на територији наше општине, посебно јер се дотиче здравља и везе међу свим актерима спортских тренинга, посебно када је реч о контроли тренираности спортиста која до сада од постојања наше општине није спроведена од стране стручних служби“, казала је председница Шубарић.
Присутнима се потом обратио директор наше Установе др Данијел Жупић који је истакао да речи не могу описати сву радост због доласка у Грачаницу, те да ова сарадња може само да расте, а све због здрваља наше деце и спорта. Посебно се захвалио директору Одељења за спорт и омладину у Општини Грачаница господину Душану Цвејићу, који је за мање од месец дана након иницијалног састанка обезбедио да се прве активности сарадње и реализују.
Предавања на теме „Значај спортско медицинских прегледа“ „Значај дијагностике тренираности спортиста“, „Оспособљавање спортских стручњака и надзор над стручним радом“, те „Однос тренер – дете – родитељ“, присутнима су одржали др Данијел Жупић, др Бранко Ђукић, Михаило Милетић, те психолог Снежана Вукановић. Завод је представила колегиница Лана Радишић.
Веома смо срећни и задовољни због ове лепе стручне трибине и радујемо се новим сусретима.

Поделите садржај ...