Новости

Посета општини Кикинда

Помоћник директора Покрајинског завода за спорт Михаило Милетић,  заједно са представницима  Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Владе АП Војводине Бранком Вујовићем, др Милорадом Докманацем, Драганом Величковићем и Марком Адамовићем,  посетили су 09. марта 2011. године Општину Кикинда у оквиру пројекта „Унапредимо спорт у Војводини“.

Општина Кикинда је 25 општина у којој се реализује пројекат. Представнике Секретаријата и Завода, испред Општине Кикинда је примио заменик председника Општине Милош Латиновић и чланица Општинског већа задужена за спорт и туризам Гордана Трнић. У получасовном разговору представници Кикиндске општине упознали су госте из Новог Сада о тренутној ситуацији у Кикинди,  када је спорт у питању.

Непосредно по завршетку раговора делегација је имала прилику да се уверу у начин функционисања Спортског центра „Језеро“ и о могућностима које он нуди. На лицу места се могло видети на који начин функционише обука непливача, која се већ 30 година спроводи у овој општини, као и низ других активности и дешавања у оквиру спортског центра.

У 13 часова у попуњеној Свечаној сали Скупштине општине Кикинда је отпочела трибина под називом „Унапредимо спорт у Војводини“, која је централно дешавање ове једнодневне посете. На самом почетку Гордана Трнић, чланица Општинског већа за спорт и туризам, се обратила присутнима и известила их о стању спорта у Кикиндској општини. Из овог излагања смо могли чути да у Кикинди финкционише 64 спортске организације, од којих је 40 из категорије Олимпијских спортова. Да су се у 2010. години из буџета Општине Кикинда издвојила значајна средства за функционисање клубова и спортског центра, као и да је у просеку издваја 6% од укупног буџета општине. Према искуствима из претходних посета општинама, ово  представља значајна улагања у спорт.

Михаило Милетић, помоћник директора Покрајинског завода за спорт, је присутнима представио делатности наше установе. Према већ сада устаљеном реду обрађене су све теме које су биле у плану ове трибине, након чега су представници спортских клубова, образовних институција и струковних удружења (њих око 40) узели активно учешће у дебати.

Поделите садржај ...