Новости

САОПШТЕЊЕ СЕКЦИЈЕ ЗА СПОРТСКУ МЕДИЦИНУ ДРУШТВА ЛЕКАРА ВОЈВОДИНЕ

Секција за спортску медицину Друштва лекара Војводине Српског лекарског друштва скреће пажњу спортској јавности на све учесталије кршење Правилника о спровођењу здравствених прегледа спортиста и спортских стручњака, који јасно дефинише на који начин се утврђује здравствена способност учесника у спорту свих узрасних категорија, како у такмичарском, тако и у рекреативном и школском спорту.
Свима нам је у циљу да у целокупном систему спорта учествују здравствено способни спортисти и спортски стручњаци, а максимално предупређење нежељених појава у спорту је једино могуће потпуним поштовањем горе поменутог Правилника о спровођењу здравствених прегледа.
Покрајински завод за спорт и медицину спорта као једна од тренутно десет установа које су надлежне, тј. задовољавају законом дефинисане услове за пружање услуга из области спортске медицине на територији Града Новог Сада, стаје иза овог саопштења и у потпуности подржава примену целокупног Закона о спорту.
Посебну захвалност дугујемо нашој колегиници, прим. др Биљани Савић на преданом раду, бризи о здрављу на хиљаде спортиста, те стриктном поштовању закона Републике Србије везаних за здравствену заштиту спортиста.

Поделите садржај ...