Новости

Сарадња са Фудбалским савезом Војводине

Данас је потписан Протокол о сарадњи између Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и Фудбалског Савеза Војводине. Протокол су потписали Др Ненад Сударов, директор Завода и Урош Милојковић, генерални секретар ФСВ.

„Изузетно нам је задовољтво што је успостављена сарадња и ово је само један њен сегмент, идеја је да заједнички наступамо у наредном периоду, да са стручне стране пружимо сву логистику и помоћ у раду са талентованом децом“. Истакао је директор завода Др Ненад Сударов. Овај протокол се односи на реализацију пројекта „Војвођански фудбалски таленти“ чији је руководилац Михаило Милетић и чији је циљ идентификација талентоване деце и подизање нивоа стручног рада са њима. Пројектом је предвиђено тестирање селектираних фудбалера кадетског узраста из седам региона у Војводини (Суботица, Сомбор, Сремска Митровица, Бечеј, Зрењанин, Кикинда  и Нови Сад), стручна анализа добијених резултата и препоруке у даљем раду.

Генерални секретар ФСВ Урош Милојковић је истакао да је ово сасвим нова димензија у раду са млађим узрастима. Војводина је позната по талентованим фудбалерима али да је неопходно да се они на правилан начин усмере и да се подигне ниво стручног рада са њима.

Поделите садржај ...