Новости

Спартак 2013

У четвртак 26.12.2013. године у Мастер центру, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, уручена су престижна признања Спортског савеза Војводине „Јован Микић – Спартак“. Награда која носи име славног спортисте, додељује се од 1968. године за постигнуте врхунске резултате, допринос афирмацији и развоју спорта на териоторији АП Војводине. Спортско признање “Јован Микић – Спартак” уручује се у девет категорија, и то: најбољој спортисткињи, најбољем спортисти, најбољем тренеру, најбољем спортском раднику, најбољем спортском судији, спортско достигнуће, донатор спорта, најбољој спортског организацији и награда за животно дело.

Од укупно тридесет и осам номинованих, у девет категорија, овогодишњи лауреати су: атлетичарка Ивана Шпановић, кајакаш Марко Драгосављевић, тренер Атлетског клуба „Војводина“ Горан Обрадовић, гимнастички судија Дејан Дејановић, Спортски савез Општине Сента, спортски радник Мирослав Копања, за спортско достигнуће награђен је Владимир Савић из Панчева и у категорији за донатора спорта Електровојводина. Овим врхунским спортистима, тренерима, спортским радницима и судијама награде су уручили: заменик покрајинске секретарке за спорт и омладину Миодраг Јововић, подсекретарка у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину Александра Ристић, помоћник покрајинске секретарке за спорт и омладину Јанош Чикош и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Ненад Сударов. Награђенима, представницима Спортског савеза Војводине, Спортског савеза Србије, ресорног секретаријата и осталим гостима, овом приликом се обратио тренер Атлетског клуба “Војводина” Горан Обрадовић, који је истакао због чега је њему ова награда изузетно драга и вредна.

Награду за животно дело у области спорта је припала легендарном рвачу Сретену Дамјановићу, који ове године слави педесет и пет година бављења спортом као спортиста, тренер и спортски радник. Славном спортисти награду је уручио председник Спортског савеза Војводине, Дарко Парежанин.

Поделите садржај ...