Новости

СВЕЧАНО УРУЧЕНА УВЕРЕЊА НОВИМ СПОРТСКИМ СТРУЧЊАЦИМА ОСПОСОБЉЕНИМ У ЗАВОДУ

Спортским стручњацима и спортским радницима који су ове године завршили стручно оспособљавање у Заводу, њих 218, данас су у Покрајинској влади уручена уверења за стечено звање спортско-оперативног тренера, спортског учитеља, организатора безбедности у спорту, спортског посредника и спортског менаџера.
Уверења су им уручили подсекретарка за спорт и омладину Аранка Биндер и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић.
„Спортска достигнућа су златним словима убележена у историји спорта Републике Србије и АП Војводине. То не би било могуће да иза славних спортиста не стоје изванредни тренери и спортски стручњаци. Многа велика имена су се оспособљавала у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, који већ деценијама стручно усавршава спортске раднике и тиме знатно помаже у остваривању свега што ресорни секретаријат жели да постигне“, рекла је подсекретарка Биндер и додала да ће се овај програм наставити са циљем да буде што више стручњака у разним спортским областима у свих 45 општина и градова на територији АП Војводине.
Она се честитала тиму Покрајинског завода за спорт и медицину спорта који је у години јубилеја у потпуности још једном оправдао сврху постојања.
Директор Завода др Данијел Жупић честитао је спортским тренерима и стручњацима који су данас постали део велике породице.
Он је истакао значај подршке коју Завод годинама добија од Покрајинске владе и ресорног секретаријата, који препознају да је оспособљавање стручних кадрова веома важно за подизање квалитета рада у спорту и за унпређење система спорта у нашој земљи.

Поделите садржај ...