ByPZSIM

СВЕЧАНО УРУЧЕНА УВЕРЕЊА НОВИМ СПОРТСКИМ СТРУЧЊАЦИМА ОСПОСОБЉЕНИМ У ЗАВОДУ

Спортским стручњацима и спортским радницима који су ове године завршили стручно оспособљавање у Заводу, данас су у Покрајинској влади уручена уверења за стечено звање спортско-оперативног тренера, спортског учитеља, организатора безбедности у спорту, спортског посредника и спортског менаџера.
Уверења су им уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић.
Честитајући им на знању које су стекли, секретар Баста је истакао да систем спорта не може да функционише без спортских радника.
„Без добрих тренера нећемо имати ни врхунске спортисте и зато ми је драго што сте данас овде у оволиком броју. Сигуран сам да ћете у наредном периоду пренети знање које сте стекли на наше младе спортисте и да ћете заједно постизати врхунске резултате“, казао је Баста.
Он је захвалио тиму Покрајинског завода за спорт и медицину спорта који годинама прати и тестира наше спортисте и води рачуна о њима.
„Покрајински секретаријат за спорт и омладину планира да у партнерству са Заводом и Спортским савезом Војводине реализује програм едукације још 200 спортских стручњака“, рекао је Баста додавши да ће то знатно допринети развоју спорта у АП Војводини.
Директор Завода др Данијел Жупић честитао је спортским тренерима и стручњацима који су данас постали део велике породице.
Он је истакао значај подршке коју Завод годинама добија од Покрајинске владе и ресорног секретаријата, који препознају да је оспособљавање стручних кадрова веома важно за подизање квалитета рада у спорту и за унпређење система спорта у нашој земљи.
Свечаности су присуствовали представници Спортског савеза Војводине, покрајинских гранских савеза и спортских организација.

Поделите садржај ...

About the author

PZSIM editor


Наши партнери