Новости

ТРЕЋА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ЧЕТКИЦОМ КРОЗ ПРИРОДУ“ НА ЛЕТЕНКИ

Да омладинско насеље Летенка није резервисано само за спортисте доказ је велики број манифестација које нам долазе из других области. Једна од најважнијих области друштва свакако је и уметност.
Тренутно се на Летенки одржава Трећа ликовна колонија „Четкицом кроз природу“. Учесници колоније су корисници Установа социјалне заштите за смештај одраслих особа, а то укључује домове за смештај особа са менталним тешкоћама и геронтолошке центре, из целе Србије.
Учеснике колоније је на отварању испред домаћина поздравио директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић и том приликом истакао да Летенка остаје доступна свима који искрено раде свој посао, а који је од посебног друштвеног значаја. Др Жупић се захвалио гостима што је лепота Летенке још више улепшана дивним сликама насликаним с’љубављу.
Поред организатора Дома за дусешно оболела лица „Чуруг“ из Чуруга, домови који учествују на колонији су: Дом за смештај душевно оболелих лица „Свети Василије Острочки Чудотворац“ Нови Бечеј, Дом за душевно оболела лица „1. Октобар“ Стари Лец, Дом за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ Стамница, Дом за смештај одраслих лица „Гвозден Јованчевић“ Велики Поповац, Завод за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ Крагујевац и Геронстолоски Центар Нови Сад-Клубови.

Поделите садржај ...