Новости

У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРЕДСТАВЉЕН ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ „СВАКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО ДА ОДРАСТА ЗДРАВО“

Директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић заједно са својим сарадницима присуствовао је представљању великог пилот пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“, који ће у школској 2023/2024 бити реализован у 95 школа, тачније 197 одељења и биће обухваћено око 5000 ученика.
Меморандум о сарадњи у оквиру овог Пилот пројекта потписали су Министарство просвете, Министарство здравља и Министарство спорта, свако у домену своје надлежности, а присутнима су се обратили председник Народне скупштине Републике Србије проф др Владимир Орлић, као и министри проф. др Славица Ђукић Дејановић, проф. др Даница Грујичић и Зоран Гајић, те председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво проф. др Марко Атлагић и председница Пододбора за спорт Татјана Медвед.
Представљању пројекта присуствовали су директори и наставници физичког и здравственог васпитања из школа у којима ће се реализовати.
Покрајински завод за спорт и медицину спорта са стручне стране биће укључен у овај велики пројекат у делу контроле здравља и развијености моторичких способности ученика, те давања оцене ефекта пројекта.

Поделите садржај ...