Новости

Видовдански сусрети младих

Сутра ће на Омладинском насељу на Летенки свечано бити отворен Међународни омладински камп „Видовдански сусрети младих 2018“. Свечаности ће присуствовати званичници републичке и администрације АПВ, представници Амбасаде РФ и бројних удружења грађана.

Две организације- Омладинска организација „Сабор“ и Удружење ратних ветерана СЗ 1990-1999. „Патриотски фронт“ су носиоци пројекта летњих образовних кампова за младе из породица деце без једног или оба родитеља, избеглих и расељених, породица недовољно социјално оснажених, ратних ветерана и РВИ. За родитеље и децу је потпуно бесплатан. Ова активност са успехом се спроводи 9. годину за редом, уз подршку Покрајинске администрације, локалних самоуправа, привредних субјеката и појединаца. Уз децу са наших простора, позвани су и њихове вршњаке из региона и дијаспоре. Ове године очекујемо преко 80 младих и њихових пратилаца у кампу „Летенка“, а одмах потом у 10-дневној школи у природи, још 150 у Бањи Јунаковић.

Програм рада са младима је базиран на мотоу: „Здрав живот-здрава младост“ и проводи се по посебно сачињеном плану уз помоћ педагога, психолога, спортских, медицинских стручњака, и МУП-а Србије. Укупно, до данас, кампове је похађало преко 1500 младих из земље и 9 других држава. На састанку директора Завода др Данијела Жупића са организатором кампа Зораном Вранешевићем изражено је велико задовољство због реализације кампа, те договорена сарадња и у будућности.

Поделите садржај ...

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *