Новости

Завод на сајму спорта „Спорт је закон“

На београдском сајму у петак 25.11.2016. године је отворен 5. Међународни сајам спорта који је трајао до 27. новембра. Покрајински завод за спорт и медицину спорта као један од основних чинилаца спорта у АП Војводини је и ове године узео учешће на сајму, на коме је представио своје делатности и тренутне активности. Сајам је отворио министар омладине и спорта Вања Удовичић, и том приликом изразио велико задовољство што је ово једна од најуспешнијих година за српски спорт и позвао управо све учеснике у систему спорта да популаризацијом спорта креирају атмосферу у свом окружењу и представљањем правих вредности привуку остале људе да се укључе у спорт.

Другог дана 5. међународног сајма спорта присутни посетиоци су имали прилику да се упознају са радом и активностима Покрајинског завода за спорт и медицину спорта. Такође, током данашњег дана представници Завода су одржали низ састанака са чиниоцима спорта у нашој републици, а све у циљу што бољег положаја спорта у друштву и самој његовој уређености.

Посетиоци су током три дана имали прилику да се упознају са радом институција које чине основу система спорта, како у Републици Србији, тако и у АП Војводини, а такође и са многим спортовима и могућношћу бављења истим, а које су представљали спортски грански савези. Сигурно је да овакав празник спорта у многоме доноси унапређењу и промоцији самог спорта.

Поделите садржај ...