Mesečna arhiva januar 2020

ByPZSIM

STARA PAZOVA PROGLASILA NAJBOLJE U OBLASTI SPORTA

Pomoćnici direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijela Špirić i Slobodan Alavanja, i koleginica Lana Doder prisustvovali su 53. proglašenju najboljih u sportu Opštine Stara Pazova. Bojan Džepina, prvak sveta u kik boksu proglašen je za najboljeg sportistu, a najbolja ekipa su odbojkašice Jedinstva. Proglašene su najbolje sportske ekipe, najbolji treneri, najbolji sportski radnik, najbolji junior, kadet i pionir, najbolji sportista u okviru školskog sporta. Svečanosti su pored nagrađenih, prisustvovali Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, brojni gosti, predstavnici sporstskih saveza, institucija. Organizator ove prestižne manifestacije je lokalna samouprava uz podršku Sportskog saveza opštine Stara Pazova i RTV Stara Pazova. Podsetimo, naša Ustanova ima sjajnu saradnju sa ovom sremskom opštinom, a najveći projekat realizovan je prošle godine testiranjem motoričkih sposobnosti osnovaca.

ByPZSIM

TESTIRANJE OSNOVACA OPŠTINE SRBOBRAN POČELO U NADALJU

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta nastavlja sa projektom testiranja motoričkih sposobnosti dece osnovnoškolskog uzrasta u Autonomnoj pokrajini Vojvodina. Juče smo u OŠ „Žarko Zrenjanin Uča“ počeli sa realizacijom projekta u Opštini Srbobran. Svih osam razreda prošlo je kroz testiranje, a nakon obrade rezultata daće se preporuke za dalji rad. Podsetimo, mesto Nadalj je od izuzetne važnosti za naš sport, jer je upravo u ovom vojvođanskom mestu rođen učesnik prvih Olimpijskih igara modernog doba (Atina 1896.godine) sa ovih prostora Momčilo Tapavica.

ByPZSIM

REPREZENTATIVKA SRBIJE MILICA EMINI NA SPORTSKO MEDICINSKOM PREGLEDU

Reprezentativka Srbije i članica Atletskog kluba „Vojvodina“ Milica Emini jutros je u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta u Novom Sadu obavila neophodni sportsko medicinski preglede pred takmičenja koja joj predstoje. Milica je već na samom početku godine retultatima trka na 60m prepone u Novom Sadu (8:48s) i u Budimpešti (8:50s) pokazala da je pred njom lepa godina. Naša Ustanova Milici želi puno uspeha i da nas obraduje novim medaljama.

ByPZSIM

NAJBOLJI SPORTISTA MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE SRBIJE ĐURO BORBELJ NA SPORTSKO MEDICINSKOM PREGLEDU U ZAVODU

Desetar Đuro Borbelj iz Prve brigade Kopnene vojske, dobitnik Nagrade za najboljeg sportistu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju dodeljuje Olimpijski komitet Srbije obavio je u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta sportsko medicinske preglede. Član je Atletskog kluba Apatin, a kao aktivni atletičar nastupa za reprezentaciju Srbije i reprezentaciju Vojske Srbije. Svim sportistima Vojske Srbije naša Ustanova želi puno uspeha na daljim takmičenjima.


Naši partneri