Новости

28.05.2015. године у Београду одржана је међународна конференција спортске медицине која се први пут одржава у нашој земљи, уз поруку министра омладине и спорта Вање Удовичића да је скуп прилика за промоцију Србије. на свечаном отварању присуствовали су и представници завода директор др Ненад Сударов, помоћник директора Михаило Милетић и специјалиста спортске медицине др Биљана Савић.

То је и прилика да се домаћа стручна јавност упозна са светским трендовима у лечењу спортских повреда, да наши лекари успоставе сарадњу са најпознатијим светским лекарима и да њихово знање пренесу у нашу земљу, поготово у овој, свима веома важној, предолимпијској години“, рекао је министар Удовичић.

Скупу присуствују, између осталих, светски признати доктори, водећи стручњаци у МОК, ФИФА, УЕФА и другим институцијама признати у лечењу и најкомпликованијих повреда, саопштило је Министарство омладине и спорта.

Конференцију организују Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије у сарадњи са „Аспетар“ болницом, а покровитељ је Министарство омладине и спорта.

Извор: rzsport.gov.rs

Поделите садржај ...