Novosti

28.05.2015. godine u Beogradu održana je međunarodna konferencija sportske medicine koja se prvi put održava u našoj zemlji, uz poruku ministra omladine i sporta Vanje Udovičića da je skup prilika za promociju Srbije. na svečanom otvaranju prisustvovali su i predstavnici zavoda direktor dr Nenad Sudarov, pomoćnik direktora Mihailo Miletić i specijalista sportske medicine dr Biljana Savić.

To je i prilika da se domaća stručna javnost upozna sa svetskim trendovima u lečenju sportskih povreda, da naši lekari uspostave saradnju sa najpoznatijim svetskim lekarima i da njihovo znanje prenesu u našu zemlju, pogotovo u ovoj, svima veoma važnoj, predolimpijskoj godini“, rekao je ministar Udovičić.

Skupu prisustvuju, između ostalih, svetski priznati doktori, vodeći stručnjaci u MOK, FIFA, UEFA i drugim institucijama priznati u lečenju i najkomplikovanijih povreda, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Konferenciju organizuju Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije u saradnji sa „Aspetar“ bolnicom, a pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: rzsport.gov.rs

Podelite sadržaj ...