Новости

63. ПАДОБРАНСКА БРИГАДА НА ЛЕТЕНКИ ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН

Манифестацијом и доделом захвалница и награда на фрушкогорском излетишту Летенка, и полагањем венаца на споменику унутар новосадске касарне „Југовићево“, Удружење ветерана 63. Падобранске бригаде обележило је свој дан.
Данас су обележени важни датуми за бригадире, пошто се навршило равно 30 година од учешћа у првим борбама, те 20 година од њиховог последњег деловања 2001. године на Косову и Метохији.
Поред ветерана који су својој земљи слижили у оквиру ове значајне бригаде, као и активних војника, свечаности су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Завода др Данијел Жупић, као и гости који су доласком одали почаст за сваки херојски чин овде бригаде.
Говорници су се захвалили бригади за све што је урадила од 1944. године до данас, позивајући све ветеране да са поносом чувају успомену на све оне дане у борбама од 1991. до 2001. године, и да гласно говоре о њима како не би отишле у заборав.
У сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине спроведена је и акција добровољног давања крви где су ветерани 63. падобранске бригаде показали колико и даље воле своју и нашу Србију.

Поделите садржај ...