Тестирање

Боксери на тестирњу

Перспективни млади боксери Боксерског клуба „Шајкаши“ из Жабља су посетили завод у оквиру споразума потписаног између Боксерског савеза Војводине и Покрајинског завода за спорт о дугорочној сарадњи на пољу контроле, дијагностике и оцене квалитета психо-физичке припремљености самих спортиста, затим едукације људи путем стручног оспособљавања чиме се стичу предуслови за њихов каснији рад у спортским организацијама и клубовима, као и заједничко организовање и реализација спортских кампова на локалитету омладинског насеља ЛЕТЕНКА, који се налази у самом срцу Националног парка “Фрушка гора“. 

Жабаљску експедицију предводи тренер Марко Тубић, који води и женску јуниорску селекцију Србије. Жабљани су дошли појачани са тренером светског калибра, Кубанским стручњаком Хорхе Луис Фромета Матош (последњи десно на слици), који у нашој земљи борави у оквиру сарадње два Министарства спорта и националних Олимпијских комитета.

Матош ће у Србији боравити неколико месеци. За то време ће покушати да се упозна са националним боксерским потенцијалом и у сарадњи са домаћим тренерима направи план, који води ка изласку из кризе резултата. После доласка у Жабаљ оптимизам је преовладао. Овде затиче изузетно талентоване младе спортисте и тренера, који успева да извуче поуке из неуспеха нашег бокса и унесе неопходне новине у стручном раду.

Са њима, на тестирању су били: Марија Павлов – шампион Војводине, Србије и вицешампион Европе, Радослав Павлов – шампион Војводине и Србије и Милан Осатковски перспективан млади боксер. Марија се тренутно припрема као Олимпијска нада за Светско првенство у Турској, а Радослав за јуниорско првенство Европе.

Поделите садржај ...