Тестирање

Представљени су резултати специфичног тестирања

У малој Сали Скупштине Аутономне Покрајине Војводине представљени су резултати специфичног тестирања пливача, које је урађено у склопу пројекта “Перспективни млади спортисти и олимпијске наде АП Војводине“.

На почетку, све присутне су поздравили Александра Ристић, заменик покрајинског секретара за спорт и омладину и др Ненад Сударов, директор Покрајинског завода за спорт.
Горан Кежман, тренер прослављеног освајача олимпијске медаље Дује Драгање, је презентовао резултате тестирања перспективних пливачица и пливача из Војводине. Тестирање је спроведено пре две недеље и тада је мерена стартна реакција, подводним камерама снимана је сама техника пливања, као и начин и брзина уласка и изласка из окрета. Резултати су презентовани тренерима који раде са „олимпијским надама“, као и Борису Дробцу, председнику тренерске комисије Пливачког савеза Србије.

Сваки појединац са тестирања је добио стручну анализу на ДВД-ју, са даљим препорукама за тренажни рад са нагласком на корекцији техничких грешака које су том приликом уочене.

Ово је наставак  пројекта „Спортски таленти и олимпијске наде Војводине – Кина 2014 и Бразил 2016“ који заједнички реализују Покрајински завод за спорт и Спортски савез Војводине, а све под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Поделите садржај ...