Новости

Вежбај буди здрав у Сенти

Пројекат “ВЕЖБАЈ – БУДИ ЗДРАВ“ –  настављен је у Сенти. На позив локалне самоуправе и народне посланице Анико Жирош-Јанкелић, стручни тим Покрајинског завода за спорт  је одржао трибину у просторијама Скупштине општине Сента.

Пред великим бројем присутних трибину  је отворила народна посланица Анико Жирош-Јанкелић. Присутне је на почетку поздравио помоћник директора Покрајинског завода за спорт  Михаило Милетић, који је представио пројекат и делатности којима се бави Завод. Након тога  др Биљана Савић, специјалиста спортске медицине, је говорила о здравственим аспектима спорта. Снежана Вујановић-психолог, говорила је о мотивацији као одлучујућем фактору за бављење физичком активношћу, а мр Драгана Голик-Перић се дотакла теме вежбања и физичке активности, као најважнијем предуслову за здрав живот.

Трибини је присуствовала и председница општине Сента Анико Ширкова. Око 40 учесника трибине је обавило тестирање на уређају „BIOSPACE InBody 230“ који процењује телесни састав. Тестирање је извршио Горан Башић-професор, а потом је извршена стручна анализа и дате су препоруке о даљим активностима.

Поделите садржај ...