Новости

Први камп мини рукомета

Први камп мини-рукомета “Летенка 2017” одржава се од 19. до 25. јуна у омладинском насељу Летенка. Са основама рукометне игре у природном амбијенту свакодневно се упознаје око 40 дечака и девојчица узраста од првог до петог разреда. Професори физичког васпитања, бивши рукометаши, а сада дипломирани тренери Томислав Рожмарић, Тања Ковач, Александар Убавић, Драган Видарић, мсц Филип Садри и мсц Иво Садри раде на развоју моторике и учењу основних елемената рукомета кроз игру.

Идејни творац овог јединственог пројекта у Војводини је Бранислав Радишић са својим клубом РК Адут.

Идеја је настала пре три године када смо схватили да не постоји камп који се бави најмасовнијом категоријом – мини рукометашима и рукометашицама. Деци тог узраста је потребно посветити пажњу и пружити прилику да се усавршавају, како бисмо имали сигурнију рукометну будућност – рекао је Радишић и додао да је Летенка изабрана због тога што је близу Новог Сада, а опет, изолована од града.

Циљ кампа је да деца у најранијем узрасту заволе спорт, али и природу.

Рукомет јесте у фокусу кампа, али пажњу посвећујемо и ванспортским активностима. Желимо да деца схвате да је важно бити човек, пре свега, и да је могуће функционисати без телефона, Интернета, телевизора. Учимо их да воле природу и да се сналазе у њој – изјавио је Радишић уз жељу да овај камп допринесе враћању школског спорта на Летенку, где су услови одлични.

Рукометни савез Војводине подржао је ову иницијативу, као и Градски рукометни савез Нови Сад, Градска управа за спорт, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Покрајински завод за спортску медицину.

Поделите садржај ...