Тестирање

Тестирања ове недеље

У оквиру редовних дневних активности у току ове недеље, у Покрајинском заводу за спорт тестирали су се младе наде војвођанског спорта. Поред њих тестирање су обавили пливач Чаба Силађи и атлетичар Ивана Петковић.

Чаба Силађи светски вицешампион 2006. године и европски вицешампион у 2007. години у пливању већ годину дана ради тестирање уз стручни надзор Драгане Голик-Перић. Ових дана направљен је ретест како би се утврдила тренутна физичка спрема овог врхунског спортисте. После неугодне повреде, рад са Драганом Голик-Перић је уродио плодом што се види на основу Силађевих резултата.

Млада нада српске атлетике Ивана Петковић која је члан атлетског клуба Младост из Земуна тренинге обавља у Новом Саду, где Покрајински завод прати њене резултате и психофизичку спремност. За очекивати је, да Петковићева у ближој будућности постигне запажене резултате у дисциплини 100 м препоне.

Млади бициклисти, тенисери, кајакаши и фудбалски голмани су такође били тестирани. Из горе наведеног се види, да Покрајински завод за спорт брине о младим спортистима и њиховим психо-моторним способностима.

Поделите садржај ...