Новости

Врхунски спортски резултат као изазов

У понедељак  17.10.2011. године, успешно је одржан 6. по реду међународни стручни семинар под називом „Врхунски спортски резултат као изазов, у атлетици“. На семинару су учешће узели врхуски стручњаци у науци и пракси. На почетку, семинар су свечано отворили директор Покрајинског завода за спорт Ненад Сударов, генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић  и покрајински секретар за спорт и омладину  Модест Дулић.

Први блок предавања отворио је наш стари познаник и чест гост проф. др Игор Јукић (на слици пети десно), декан Кинезиолошког факултета у Загребу са темом „Таперинг критички осврт“. Професор Јукић је заинтересовао све присутне атлетске тренере, који су несебично узели учешћа у расправи на ову тему. Други наступа проф. др Julio Calleja-Gonzales (на слици четври десно) са Факултета спортских наука из Баскије, Шпанија. Јулио је представио тему „Limitirajući faktori uspešnosti u disciplinama izdržljivosti“. Проф. др Милан Чох (на слици други лево) са факултета за спорт из Љубљане, представио је Словеначка искуства у примени дијагностике тренираности са неколико аспеката при постизању врхунских резултата њихових спортиста кроз тему „Савремени дијагностички поступци у развоју брзине и снаге“.

Други блок предавања после краће паузе отворио је Никола Борић (на слици први лево) атлетски тренер ЕНКА Спортс Цлуб Турска, његово предавање на тему „Периодизација и план тренинга по менструалном циклусу жене“ исто је изазвало велики број питања и коментара. „Доминантни фактори врхунских резултата у атлетици“ тема исто нашег старог познаника и госта,  проф. др Кемала Идризовића (на слици пети лево) са факултета за спорт и физичко васпитање из Никшића. Кемал је изнео анализу четири атлетске технике. И на крају домаћин гост проф. др Фрања Фратрић са темом „Криза креативне и емоционалне интелигенције у свесној тренерској пракси“ као и увек испред времена а ипак довољно близу да заинтригира наведе и на размишљање.

Поделите садржај ...