Новости

Завод на Београдском сајму туризма

Београдски Сајам туризма највећа је туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи. На управо завршеном Сајму туризма своје учешће је узео и Покрајински завод за спорт и медицину спорта.

Већ дуги низ година Завод важи за јаку институцију која има изванредну сарадњу са многобројним спортистима, спортрским радницима и спортским колективима.

Завод је на Сајму представио своју основну делатност чиме су многобројни посетиоци упознати како са основном делатношћу Завода, тако и са будућим плановима и активностима.

Слободно се може рећи да имена попут Михаила Дудаша, Иване Шпановић, Игора Шарчевића, Чабе Силађија, ФК Војводине, … представљају велика спортска имена у Србији. Посетиоци Сајма су из прве руке добили информације како теку припреме појединих спортиста које Завод припрема за предстоје?е олимпијске игре у Лондону.

Одавно је познато да су спорт и туризам уско повезани. Фрушка Гора као туристичка дестинација, одувек је била позната као велики мамац за многобројне туристе. Пошто је у будућем периоду планирана ревитализација и доградња Летенке, за очекивати је да на Фрушкој Гори буде велики и модеран спортски центар који ће својим садржајима понудити све што је потребно за припреме врхунских спортиста како из Србије тако и из других делова Европе.

На сајму Туризма у Београду је направљен један од првих корака који иду ка стази успеха које ће постизати и Покрајински завод за спорт и медицину спорта, али и Летенка као туристичка дестинација и будући спортско-рекреативни центар.

Поделите садржај ...