Новости

Извештај са семинара

У суботу  22.12.2014. године, успешно је одржан 7. по реду стручни семинар под називом „Спортски резултат као изазови“. На семинару су учешће узели врхуски стручњаци из науке и праксе. На почетку, семинар је свечано отворио директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Ненад Сударов.

Предавање је отворио је наш стари познаник  проф. др Владимир Копривица , декан Факултета спорта  и физичког васпитања Универзитета у Београду са темом “Тренажни фактори који доприносе повређивању спортиста“. Друга наступа проф. др Будимка Новаковић са Медицински факултет Универзитета у Новом Саду. Будимка је представила тему “Исхрана и суплементација у спорту“. затим наступа наш прослављени одбојкашки ас Андрија Герић у новој улози као „Sport Performance Coach“ са савременом темом “Ментална припрема спортиста“ и на самом крају Проф. др Бранислав Јевтић са темом “Рана специјализација“  професор са Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду на предмету Теорија и методика пливања и ватерпола.

Семинару је присуствовао велики број спортских стручњака као и студената спорта и полазника стручног оспособљавања за звање оперативног тренера. Свака од горе наведених тема је протекла уз занимљиву дискусију што представља задовољство за нас организаторе и обавезу да и наредне године организујемо сличан семинар.

Поделите садржај ...