Новости

Посета Беочину

Представници Покрајинског завода за спорт и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину су у уторак 20. априла 2010. године посетили општину Беочин у оквиру реализације пројекта „Унапредимо спорт у Војводини“ и посета локалних самоуправа са територије АП Војводине.

Организатори ове посете, испред Општине Беочин били су господин Мирослав Вајић члан општинског већа задужен за спорт и омладину и генерални секретар спортског савеза Општине Беочин господин Дејан Мајсторовић, који су представнике Покрајинског секретаријата за спорт и омладину примили у зграду скупштине Општине Беочин, пожелели добродошлицу и упознали са планом и програмом радне посете.

Основни циљ ове посете, свакако је била организација трибине (радног састанка), коме је овом приликом присуствовао велики број спортских радника, представника локалне самоуправе, спорског центра и образовнох установа као и локалних медија.

У заиста правом радном амбијенту свим присутнима се прво обратио генерални секретар спортског савеза Општине Беочин господин Дејан Мајсторовић и том приликом у кратким цртама представио стање спорта у Општини, основне карактеристике и проблематику.

Као што смо могли чути од господина Мајсторовића у Општини Беочин егзистира 25 спортских клубова са 1059 активних спортиста, од којих 23 репрезентативца и 3 учесника Олимпијада. Трибини су присуствовали представници скоро свих спортских клубова са територије општине.

Након тога представници П окрајинског секретаријата за спорт и омладину и Покрајинског завода за спорт су представили све оне теме предвиђене овом посетом, и кроз многобројна питања помогли да се заиста дође до суштине онога што је и био циљ ове посете.

Радне теме:
1. Стање спорта на локалном нивоу – Милорад Докманац
2. Спортска инфраструка – Бранко Вујовић
3. Надзор над стручним радом у области спорт – Бранко Вујовић и Милорад Докманац
4. Прекогранична сарадња и фондови ЕУ – примери из спорта – Мирослав Ковачев
5. Информациони систем у спорту и Акциони план политике за младе – Милорад Докманац и Јасна Пешић
6. Увид у реализацију и инплементацију пројеката – Мирослав Ковачев
7. Покрајински завод за спорт – Михаило Милетић
– Едукација и оспособљавање
– Дијагностика
– Научни радови
– Летенка

На крају ове посете представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину су обишли спортске објекте: отворене терене, Спортски центар и терене фудбалског клуба „Цемент“ Беочин, и на лицу места се уверили у квалитет, начине одржавања и коришћења спортских објеката.

Поделите садржај ...