Новости

Унапредимо спорт у Војводини

Представници Покрајинског завода за спорт и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину су у уторак 27. априла 2010. године посетили Општину Стара Пазова у оквиру реализације пројекта „Унапредимо спорт у Војводини“.

Организатор посете испред Општине Стара Пазова била је Љибушка Лакатош руководилац Одељења за спорт и омладину Општинске управе Стара Пазова. Посета представника Секретаријата овој општини започела је радним састанком са председником општине Стара Позова господином Гораном Јовић. Председник Јовић упознао је представнике Секретаријата о плановима и визијама локлане самоуправе када је спорт у питању и изнео своје задовољство везано за досадашњу сарадњу између општине Стара Пазова и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Основни циљ посете, свакако је била организација трибине коме је овом приликом присуствовао велики број спортских радника и клубова, представника локалне самоуправе, образовних установа и локалних медија.
Присутнима на трибини прво се обратила госпођа Љибушка Лакатош која је у свом излагању представила тренутно стање спорта у општини Стара Пазова, основне караткеристике и актуелну проблематику. Из овог излагања могли смо чути да у Општини постији 60 спортских организација и клубова који у својим редовима имају велики број младих спортиста, као и да постижу завидне резултате на покрајинким, републичким па и на међународним такмичењима.

Након тога представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Покрајинског завода за спорт су представили теме предвиђене овом посетом, а по завршетку излагања кроз интеактивни приступ у разговору са присутнима покушали су да дају одговоре на многобројна питања.

Као закључак и директан резултат одржане трибине наметнуо се реални проблем када је спорт у овој општини у питању а односи се на непостојање спортске хале или спортског центра.

Радне теме:
1. Стање спорта на локалном нивоу – Милорад Докманац
2. Спортска инфраструка – Бранко Вујовић
3. Надзор над стручним радом у области спорт – Бранко Вујовић и Милорад Докманац
4. Прекогранична сарадња и фондови ЕУ – примери из спорта – Марко Адамовић
5. Информациони систем у спорту и Акциони план политике за младе – Милорад Докманац
6. Увид у реализацију и инплементацију пројеката – Марко Адамовић
7. Покрајински завод за спорт – Михаило Милетић
– Едукација и оспособљавање
– Дијагностика
– Научни радови
– Летенка

На крају ове посете представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину су обишли отворене терене општине Стара Пазова и на лицу места се уверили у квалитет и начине одржавања истих.

Поделите садржај ...