Новости

Посета Вршцу

У петак, 9. априла 2010. године представници Покрајинског завода за спорт и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину су у оквиру пројекта „Унапредимо спорт у Војводини“ посетили општину Вршац.

 Делегацију Секретаријата доцекао је Генерални секретар Спортског савеза Вршац, господин Јовица Момиров. Према плану посете у организацији представника спортског савеза приређен је обилазак спортских објеката и терена ради увида у стање истих.

Након обиласка спортске инфраструктуре града Вршца уследио је централни догађај, одржавање трибине под називом „Унапредимо спорт у Војводини“. У сали Скупштине општине Вршац трибини је присуствовало око 50 представника спортских организација и удружења. Трибина је започета уводним излагањем чланице Општинског већа задужене за спорт Јулкице Митрашиновић. У уводном излагању, представнике Секретаријата, медија и свих присутних Митрашиновић је упознала са свеукупним стањем спорта на територији општине Вршац. Оно што је свакако интересантно када је у питању спорт у овој јужнобанатској општини је податак да постоји 86 регистрованих спортских удружења и клубова, од којих 44 представљају клубови из категорије олимпијских спортова. Податак који општину Вршац издваја од многих локаланих самоуправа је да се чак 90% клубова суфинансира из буџета. Наравно, у излагању је скренута пажња и на проблеме са којима се спорт суочава, а они се у највећој мери односе на недостатак стручног кадра као и на недовољна улагања у базичне спортове и потребу на унапређењу истих.

Након излагања Јулкице Митрашиновић, трибина је настављена сада већ устаљеним током. Теме карактеристичне за ову трибину „Стање спорта на локалном нивоу“, „Спортска инфраструктура“, „Информациони системи у спорту“, „Акциони план политике за за младе“, „Надзор над стручним радом у области спорта“, „Прекогранична сарадња и ЕУ фондови“, „Увид у реализацију и имплементацију пројеката“, присутнима су представили саветник за врхунски и квалитетни спорт др Милорад Докманац , самостални стручни сарадник Бранко Вујовић, виши стручни сарадник Драган Величковић и стручни сарадник Марко Адамовић.

Војин Јованчевић, сарадник у Покрајинском заводу за спорт такође је присутнима представио делокруг рада Завода.

Након завршетка трибине, представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину обратили су се великом броју локланих медија.

Радна посета општини Вршац завршила се обиласком Спортког центра Миленијум.

Поделите садржај ...