Новости

Посета Новом Бечеју

Пројекта  Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Унапредимо спорт у Војводини“ се наставио посетом Општини Нови Бечеј. У делегацију Покрајинског секретаријата за спорт и омладину су били  Милорад Докманац, Бранко Вујовић, Драган Величковић И Марко  Адамовић. Покрајински завод за спорт представљали су директор др Ненад Сударов и помоћник директора Михаило Милетић.

Домаћин састанка и трибуне био је председник Општине Нови Бечеј Миливој Вребалов. Помоћник председника општине Саша Шућуровић и секретар Спортског савеза Општине Нови Бечеј Владимир Галетин су представили стање спорта у општини, затим  категоризацију спортских грана у општини као и правилник о финансирању спортских организација.У препуној сали у општинској згради говорило се о моделима функционисања спорта на нивоу локалне самоуправе, о новом Закону о спорту као и о  улози и могућностима сарадње спортских организација и локалне самоуправе са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину.

У оквиру овог пројекта Михаило Милетић, помоћник директора Покрајинског завода за спорт је представио делатности Завода спортским организацијама и локалној самоуправи. Објаснио је његову улогу у систему спорта и презентовао пројекте који су у току.

Поделите садржај ...