Новости

СПОРТСКИ САВЕЗ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА НАГРАДИО НАЈУСПЕШНИЈЕ У 2023. ГОДИНЕ

Традиционално, већ 18 година, Спортски савез града Зрењанина додељује годишњу награду најуспешнијим спортистима и спортским радницима, а свечаност на којој су додељена признања за 2023. годину одржана је данас у Барокној сали Градске куће, у организацији Спортског савеза и Града Зрењанина.
Свечаности су присуствовали председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, помоћник министра за спорт у Влади Србије Жељко Трајковић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић са сарадницима, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, генерални секретари спортских савеза Србије и Војводине Горан Маринковић и Младен Стојшин, председник Савеза за школски спорт Војводине Бранислав Тешић, директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Данијел Жупић, некадашњи олимпијци Момир Рнић, Милорад Станулов и Мирослава Најдановски, а испред домаћина – Града Зрењанина – градоначелник Зрењанина Симо Салапура и председник Скупштине града Чедомир Јањић.
За постигнуте спортске резултате и за допринос развоју спорта у претходној години, у 12 категорија укупно је награђено 34 спортиста, спортских клубова, стручњака, судија, донатора, пропагандиста у спорту, уз посебна признања и награда за животно дело. О добитницима је одлучивао Управни одбор Спортског савеза града Зрењанина, а као и сваке године, на то су пресудно утицали постигнути спортски домети.
Међу спортистима у олимпијским спортовима и спортовима који су придружене чланице МОК-а, признања су добили члан рвачког клуба “Пролетер” Георги Тибилов и џудисткиња Милица Николић, чланица ОЏК “Пролетер”. Најуспешније сениорске екипе су шампиони Србије, Рвачки клуб “Пролетер” у мушкој и Омладински џудо клуб “Пролетер” у женској конкуренцији.
У категорији У20 у олимпијским спортовима најуспешнији су рвач Стеван Којић и атлетичарка Дуња Еремић. У категорији спортисти у олимпијским спортовима – спортиста У15 награђени су још један рвач, Марко Васић и чланица мачевалачког клуба “Омладинац” Магдалена Ћика. Међу екипама, у категорији У20 најуспешнији су такође Рвачки клуб “Пролетер”, у мушкој и мачевалачки клуб “Омладинац”, у женској конкуренцији. У категорији У15 признања су заслужили мушка екипа Пливачког клуба “Пролетер” и женска Рукометног клуба “Лехел”.
Најуспешнији сениори у неолимпијским спортовима долазе из карате спорта – Ђорђе Тешановић и Дуња Рајић, док су у истој категорији спортова, али узраста У20, награђени Василије Крајновић и Маша Дамјановић.
Међу спортистима с инвалидитетом, у протеклој години истакли су се стонотенисер Горан Перлић и пливачица Катарина Драганов Чордаш.
Спортски стручњак-тренер године је Ђорђе Миолски, спортски радник Јован Лекић, а стручњак у спорту др Милан Кукић. У категорији спортских судија награђена је Јована Халас, делилац правде на фудбалским теренима. Спонзор-донатор је зрењанинско предузеће “Љиљак д.о.о.”, а најуспешнији пропагандиста у спорту Ђорђе Грујић.
Признања Спортског савеза припала су и Филипу Михајловићу, Николи Аћину, Јустину Цветкову, Софији Травар, Огњену Ковачевићу, Веслачком клубу “Бегеј 1883”, Зорану Поучком, Филипу Бартолеу и Катарини Златковић.
Награду за животно дело заслужио је дугогодишњи секретар Фудбалског савеза града Зрењанина, истакнути спортски публициста и радник Миран Пантелић, који се потом и обратио присутнима. Поздравну реч свим зрењанинским спортистима, награђеним и присутним на данашњој свечаности, упутио је и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.
Зрењанински спортисти су у претходној години освојили 305 медаља на државним такмичењима и 51 медаљу на међународним, што су вредни резултати у години у којој нас очекују Олимпијске игре, на којима ће Зрењанин имати најмање два представника, а очекује се да тај број, након квалификационих турнира, буде и већи.
(Извор: www.зрењанин.рс)

Поделите садржај ...