Новости

Трибина „Токио 2020“

Данас је на новосадском Факултету спорта и физичког васпитања у организацији Покрајинског секретара за спорт и омладину одржана трибина „Токио 2020 – Перспективе и изазови“.
Трибина је организована са циљем: дефинисање приоритета финансирања активности покрајинских гранских савеза усмерених на учешће што већег броја спортиста на ОИ у Токију, установљавање нових програма/пројеката намењених унапређењу услова за остваривање врхунских резултата спортиста/киња из АП Војводине у олимпијским и неолимпијским спортовима, улога јединица локалних самоуправа у остваривању врхунских спортских резултата, могућност финасирања програма из области спорта путем ЕУ фондова.
Поздравну реч је одржао декан факултета проф. др Дејан Мадић, уследио је Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор завода др Данијел Жупић, помоћница покрајинског секретара Аранка Биндер, саветник покрајинског секретара др Драган Атаносов, селектор рвачке репрезентације Србије др Милорад Докманац и Синиша Лазић, директор фонда „Европски послови“ АПВ.
По завршетку излагања најављених учесника трибине уследила је дискусија. Закључено је да ће оваквих трибина у наредном периоду бити чешће на којима ће се доносити конкретни закључци и смернице свим учесницима како би Војводина у овом олимпијском циклуса постигла очекиване резултате.

Поделите садржај ...